Header for biblioteketslitteraturpris.no designeksempel
KundeHovedbibliotekene i Norge
ProsjektDesign og oppsett av nettside med avstemningsfunksjon
Nettsidehttps://www.biblioteketslitteraturpris.no/

Design og oppsett av nettside med avstemningsfunksjon

KB Creative vant anbudet for design og oppsett av nettside på domenet biblioteketslitteraturpris.no. Oppdraget omfattet ansvaret for å utarbeide informasjonsarkitektur, implementere design, utvikle nettsiden, og sette opp avstemningsfunksjon, samt publisere og drifte nettsiden.

Bakgrunn

Storbybibliotekene i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bærum, Drammen og
Kristiansand tok initiativ til en ny litterær pris som stemmes frem av det generelle publikum. Gjennomføringsmetoden er å bruke en nettside, en kampanjeside, hvor bøkene kort blir presentert, og hvor man kan avholde avstemningen.

Design av nettside

Visuell profil ble utarbeidet av et annet designbyrå som også hadde oppdrag i å utarbeide plakater og logo. Vi tok utgangspunkt i plakaten, og designet nettsiden for å reflektere det visuelle uttrykket som fremkom på den. Designet ble tilpasset digitale flater og inkluderte bruk av visuell markør / statutetten, farger og grafiske elementer som forekom på grafisk materiell.

Plakat for bibliotekets litteraturpris 2022
Les og stem - Designeksempel
bibliotekets_litteraturpris_om-side_optimized
bibliotekets_litteraturpris_forside_optimized

Informasjonsarkitektur (IA)

Det viktigste med en kampanjeside er å ha gode brukerreiser, slik at man får besøkende til å gjøre det man ønsker. En optimal IA legger til rette for at ulike brukere får en så tilpasset brukerreise som mulig. Det er derfor viktig å gi bruker en ide om hva slags nettside de er på så tidlig som mulig, med en tydelig vei til å gjøre de viktigste hovedoppgavene. Deretter vil mer informasjon på landingssiden reflektere meny-punktene.

Hovedoppgavene på bilbioteketslitteraturpris.no er å kunne lese om de nominerte bøkene og avgi stemme.

Med WordPress kan vi utarbeide skisser og forslag til IA, kombinert med layout og design, for å raskt utvikle og sette opp en nettside som ivaretar alle faser. Det er samtidig god fleksibilitet til å gjøre endringer, og når endelig design er godkjent, kan vi implementere designet på hele nettsiden ved hjelp av egne maler.

Funksjonalitet: avstemningsfunksjon

For bibliotekets litteraturpris var det viktig å kunne samle inn stemmer, og gi publikum en god og intuitiv avstemmningsfunksjon som ikke forfordelte en eller flere bøker.

Vi løste dette med en avstemningsfunksjon med bildevisning. Vi fordelte svarene på to linjer, slik at alle bøkene vises samtidig, med sine forsidebilder, for besøkende på desktop og nettbrett. Brukerne har mulighet til å bruke avstemningsfunksjonen til å navigere seg inn på sider om hver bok for å lese mer. Samtidig er det enkelt for besøkende på mobil å scrolle seg igjennom avstemningenalternativene.

Avsetmningsfunksjonen gir også muligheten til å avgrense hvor mange stemmer som kan komme fra hver bruker, og gir en god statistikkoversikt for administratorer.

Virker dette prosjektet interessant?

Les mer om KB Creative sine tjenester
Ikon og illustrasjon av en skjerm for UX og UI på nettsider og digital synlighet og tilstedeværelse

Nettside

Skap din digitale tilstedeværelse - start med en profesjonell nettside! Vi hjelper deg uansett behov!
Ikon av desktop og laptop for å illustrere merkevarebygging og branding på tvers av devices.

Branding

 KB Creative hjelper deg med din merkevarebygging og visuell identitet!
Ikon av desktop med megafon for å illustrere digital kommunikasjon.

Digital kommunikasjon

Vi styrker din digitale tilstedeværelse med gode strategier og kommunikasjon!