Fire tips til hvordan lage en god logo

Fire tips til hvordan lage en god logo

Publisert: 6. juli 2021
Oppdatert: 18. oktober 2022

Logoer er det viktigste kjennetegnet til en bedrift, og det første man ser. Det er derfor krise om logoen er helt intetsigende. Det er derfor viktig å være bevisst hvordan en logo oppfattes og tenke hvordan den kan fortsatt være relevant når bedriften utvikler seg. Her er fire tips som kan gi deg veiledning til hvordan man lager en god logo.

1. Vær obs på lesbarheten av skrifttypen i logoen

Ulike skrifttyper, eller fonter som det også kalles, kommuniserer ulike ting. Det er derfor viktig å tenke på hvordan bedriften kan bli oppfattet når man velger fonten på logoen. Ønsker du å fremstå profesjonell og mer corporate, er det mye å hente på en font med stramme og mer minimalistiske linjer. Tenk Patrick Bateman’s forretningskort i American psycho.

Logodesign

2. Lag en tidløs logo

Det er ikke nødvendigvis det viktigste at logoen er direkte beskrivende for kjernevirksomheten i bedriften. Det viktigste er at den er et tydelig og særegent uttrykk som kan bestå, også når bedriften utvikler seg.

Logodesign

3. Ha flere versjoner av logoen

En logo skal brukes mange steder, og det er derfor viktig å ha mange ulike versjoner og formater av samme logoen. Det samme bilde / ikonet av logoen vil se annerledes ut hvis den blir vist på mobil, i signaturfeltet på eposten eller på nettsiden. Det er derfor lurt å ha tenkt igjennom hvordan den blir seende ut, og ha ulike varianter for ulike formål. Det er også viktig å ha en lys og en mørk versjon slik at den kan brukes med lyse eller mørke bakgrunner.

Logodesign

4. Viktig å koble logo med navnet

Gjenkjenneligheten av en logo er bare nyttig, hvis den også er koblet til navnet på bedriften som gjør at potensielle kunder kobler navn og tjeneste med logoen når de ser den. Det er derfor mye å hente på en logo som står i stil med et beskrivende navn på bedriften.

Trenger du hjelp til ny logo eller helhetlig branding?

Bestill ny logo i dag og start reisen for en ny visuell profil
Visuell profil

Vi kan hjelpe deg med med ny logo og ny visuell profil

Det kan virke enkelt, men en god logo som står seg over tid, krever kompetanse. Kyuubi Creative vet hvordan man lager en god logo fordi vi har kunnskapen og erfaringen.  Vi kan hjelpe til med å utarbeide en visuell profil til bedriften din som skiller seg ut, og gjør deg gjenkjennelig for nye så vel som eksisterende kunder.

Ønsker du å ta brandingen din til det neste nivået, er vi også eksperter på å utarbeide helhetlig visuell profil og helhetlig markedsføring. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Relatert innhold

Les mer om nettsider og webdesign

Webdesign – Hva er UX og UI?

Webdesign består av UX og UI, og handler om å skape digitale løsninger med bruker i fokus,...
Bildet illustrerer kyuubi creative sin SLA - Service level agreement

SLA – KB Creative sin Service Level Agreement

Hensikten med en Service Level Agreement (heretter kalt SLA), er å gi en oversikt over forventninger og...

Nettside for borettslag og sameier – bli digitalt synlig!

God digital synlighet er ikke bare forventet av kommersielle og offentlige bedrifter! I dag forventer de fleste...

Ta kontakt for en hyggelig prat!

Vi ønsker å hjelpe deg med å finne de beste løsningene så ikke nøl med å ta kontakt! 

+47 99 51 51 49

hei@kbcreative.no